24 Νοεμβρίου 2010

Στα πρόθυρα πολέμου Βόρεια και Νότια Κορέα



Η κορεατική χερσόνησος οδηγείται στο χείλος του πολέμου εξαιτίας των ενεργειών της Νοτίου Κορέας, προειδοποίησε η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.


Νωρίτερα το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN, μετέδωσε ότι στο νησί που βομβαρδίστηκε χθες από τη Βόρειο Κορέα, εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο πολιτών, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό της επίθεσης στους τέσσερις νεκρούς.

Χθες έγινε γνωστό ότι δυο νοτιοκορεάτες στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από δεκαπέντε στρατιώτες και πολίτες τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ σε μία κίνηση στήριξης της Σεούλ από τις ΗΠΑ, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS George Washington» κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο για να λάβει μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα.

Το «USS George Washington» (με 75 μαχητικά αεροσκάφη και πλήρωμα 6.000 και πλέον ατόμων) απέπλευσε από ναυτική βάση νότια του Τόκιο σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη, διευκρίνισαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στη Σεούλ.

Το χρονικό του χτυπήματος


Σύμφωνα με τη Σεούλ, η αρχή έγινε από τη Β. Κορέα η οποία βομβάρδισε το νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας. Η επίθεση με οβίδες προκάλεσε την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την πλευρά της πάντως, η Β. Κορέα κατηγόρησε τη Ν. Κορέα ότι άνοιξε πρώτη πυρ, αναγκάζοντάς την να απαντήσει, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τελικά, στη συνέχεια η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε συνηθισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά της δυτικής ακτής όταν η Βόρεια Κορέα αρχίσει να βάλλει με δεκάδες οβίδες, όμως επισήμανε πως τα νοτιοκορεατικά πυρά κατά τα γυμνάσια δεν ήταν προς την κατεύθυνση του βορρά.



http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...