19 Νοεμβρίου 2010

Δικάζονται με βάση τον κουκουλονόμο οι συλληφθέντες της πορείας του Πολυτεχνείου

Με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του διαβόητου κουκουλονόμου -τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί ότι θα καταργήσει- επρόκειτο να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών τα 23 άτομα που συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Δεκαεννέα από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν πέριξ της αμερικάνικης πρεσβείας και τέσσερις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις ανήλικοι κι ένας φαντάρος. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία τους έχει αποδώσει κατά περίσταση επτά αδικήματα, κάποια από τα οποία είναι με βάση τις διατάξεις του κουκουλονόμου που τα μετατρέπει σε κακουργήματα και μέχρι αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να περάσουν από εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.
Με αφορμή τις συλλήψεις των διαδηλωτών, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ "επισημαίνει την υποκρισία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, που, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα, εξαπατώντας για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη, συνεχίζει να το εφαρμόζει!! Αποτελεί πραγματική ντροπή για τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη και Παπουτσή η αθέτηση της ρητής υπόσχεσής τους για κατάργηση του ελευθεροκτόνου αυτού νόμου, που πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας της δημόσιας συνάθροισης".
Ο ΣΥΝ τέλος καλεί τους αρμόδιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση καταψήφισαν και κατακεραύνωσαν εντός και εκτός Βουλής τις σχετικές ρυθμίσεις, να προχωρήσουν στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου νόμου για την ποινικοποίηση χρήσης αμφίεσης.

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...