19 Νοεμβρίου 2010

FIFA: "Πέλεκυς" στους διεφθαρμένους παράγοντες!



Στέρηση δικαιώματος ψήφου στη διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας του "Μουντιάλ 2018" και του "Μουντιάλ 2022" επέβαλε η FIFA στους Άμος Αντάμου και Ρέιναλντ Τεμάρι. Τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχαν κατηγορηθεί για χρηματισμό, όταν Βρετανοί δημοσιογράφοι που παρίσταναν τους Αμερικανούς έκαναν μαζί τους υποτιθέμενη συμφωνία για να στηριχθεί η υποψηφιότητα των ΗΠΑ.

Εκτός από απαγόρευση συμμετοχής στην ψηφοφορία, οι Αμαντού και Τεμάρι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πρόστιμο 7.400 ευρώ ο πρώτος και αποκλεισμό για έναν χρόνο και 3.700 ευρώ ο δεύτερος.
Παράλληλα, η FIFA έκρινε πως δεν υπήρχαν αποδείξεις στις καταγγελίες ότι Ισπανία, Πορτογαλία και Κατάρ είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν επτά ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το "Μουντιάλ 2018" και το "Μουντιάλ 2022", που διεκδικούν οι Ίβηρες και οι Άραβες αντίστοιχα. Η ψηφοφορία θα γίνει στη Ζυρίχη στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα υποψηφιοτήτων, ενώ 22 θα είναι τα μέλη της FIFA με δικαίωμα ψήφου. Αγγλία, Ισπανία/Πορτογαλία, και Ολλανδία/Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.
Εξ άλλου άλλοι τέσσερις παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τιμωρήθηκαν με πολυετείς αποκλεισμούς για διάφορες άλλες "ατασθαλίες". Η FIFA επέβαλε τετραετή αποκλεισμό στον Ίσμαελ Μπαμτζιέ από την Μποτσουάνα, τριετή στον Αμαντού Ντιακιτέ από το Μάλι και τον Αχονγκάλου Φουσιμαλόχι από την Τόνγκα και διετή στον Σλιμ Αλουλού από την Τυνησία, ενώ και οι τέσσερις θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο δέκα χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...