1 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κύμα αποκαλύψεων από το Wikileaks


Έγγραφα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και ότι η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει το PKK εναντίον της Τουρκίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες το Wilileaks, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ.

Ενήμερο δείχνει όμως και ένα μεγάλος μέρος του διεθνούς Τύπου. Η καθημερινή εφημερίδα του Λονδίνου "Αl Hayat" αναφέρει ότι στα υπό δημοσιοποίηση έγγραφα περιλαμβάνονται ορισμένα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και η εφημερίδα "Washington Post" γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΡΚΚ.

Σύμφωνα με το μήνυμα του Wikileaks στο Tweeter, οι νέες αποκαλύψεις θα είναι επτά φορές μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις αντίστοιχες του Οκτωβρίου σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ, που περιλάμβαναν 400.000 έγγραφα του Πενταγώνου. Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις του Wikileaks, το οποίο ιδρύθηκε από τον Αυστραλό χάκερ, Τζούλιαν Ασάντζ, περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...