20 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ Στέλνουν άρματα μάχης


Σε αποστολή αρμάτων μάχης προχωρούν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου στο Αφγανιστάν, παρά τις δηλώσεις περί δήθεν αποχώρησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι των δυνάμεων κατοχής. Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να παραδώσει στις δυνάμεις κατοχής της στο Αφγανιστάν 14 άρματα τύπου Μ1Α1 Abrams, που θα ενισχύσουν το μέτωπο στην επαρχία Χελμάντ που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, σε μία περίοδο, που οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις ενισχύουν συνεχώς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επιχειρώντας να παρουσιάσουν κάποια πρόοδο, μετά από εννιά χρόνια κατοχής και ενώ δήλωναν πριν το καλοκαίρι ότι μέχρι τα τέλη Νοέμβρη Χελμάντ και Κανταχάρ θα έχουν «εκκαθαριστεί» από τους «μαχητές».
Την ίδια στιγμή, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα αναμένεται να αποφασιστεί η δήλωση περί «αποχώρησης» των κατοχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μέχρι το 2014, με παράλληλη μεταβίβαση του ελέγχου στις αφγανικές δυνάμεις. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, από την πλευρά του ξεκαθάρισε ωστόσο ότι και μετά το 2014 το Αφγανιστάν δε «θα εγκαταλειφθεί».
Χτες σε νέα επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στις περιοχές των φυλών του βόρειου Ουαζιριστάν, στο Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι φέρονται ως «μαχητές των Ταλιμπάν».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...