2 Δεκεμβρίου 2010

"Εξωγήινο" βακτήριο ανακαλυψε η NASA


Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της NASA δεν είχε τελικά να κάνει με τον ΕΤ τον εξωγήινο αλλά για κάτι που βρέθηκε στη Γη ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς πρόκειται για μία νέα μορφή ζωής.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη νέα μορφής ζωή, στο βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το βακτήριο είχε - με τη συνδρομή και εργαστηριακών διεργασιών - καταφέρει να "αντικαταστήσει" τον φώσφορο με το αρσενικό και να αλλάξει και το DNA του.

Αυτό είναι πρωτοφανές καθώς όλες οι μορφές ζωής χρησιμοποιούν ως βασικά στοιχεία, τον άνθρακα, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο, το φώσφορο και το θείο. Αυτό το βακτήριο είναι το μόνο που παραβιάζει αυτόν τον χρυσό κανόνα της βιολογίας και κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για έναν "εξωγήινο στη Γη".

"Αυτός ο οργανισμός κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Ανοίξαμε την πόρτα που μας φανερώνει τι είναι πιθανό για να αναπτυχθεί ζωή εκτός της Γης, κάπου αλλού στο Σύμπαν" δήλωσε η κ. Σάιμον.


http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...